Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/burdurdsyb/public_html/plugins/system/nrframework/NRFramework/SmartTags.php on line 147
Burdur D.S.Y.B. - Kamil Özcan 2011 Yılını Değerlendirdi

Notice: Trying to access array offset on value of type int in /home/burdurdsyb/public_html/templates/yoo_avenue/warp/src/Warp/Config/Repository.php on line 243

Notice: Trying to access array offset on value of type int in /home/burdurdsyb/public_html/templates/yoo_avenue/warp/src/Warp/Config/Repository.php on line 243

Notice: Trying to access array offset on value of type int in /home/burdurdsyb/public_html/templates/yoo_avenue/warp/src/Warp/Config/Repository.php on line 243

Notice: Trying to access array offset on value of type int in /home/burdurdsyb/public_html/templates/yoo_avenue/warp/src/Warp/Config/Repository.php on line 243

Kamil Özcan 2011 Yılını Değerlendirdi

Burdur İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (DSYB) Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Özcan 2011 yılı değerlendirmesi yaptı. 2011’in DSYB, Burdur ve ülke hayvancılığı için hareketli ve sancılı geçtiğini belirten; 2012’nin ise, hayırlı geçmesini dileyen Özcan : “Acısı ile tatlısı ile bir yılı daha geride bıraktık. Birliğimiz ve şahsım olarak ülkemiz ve ilimiz hayvancılığı için özveri ile çalıştığımızı düşünüyorum” dedi. Başkan Özcan, bu açıklamanın 2011 yılı faaliyet raporu niteliği de taşıdığını ifade ederek; “ Bir yıl boyunca neler yaptığımızı, ne gibi hizmetler ürettiğimizi, başlıklar halinde halkımızla paylaşıyoruz” dedi.  

FAALİYETLERİMİZ

Burdur DSYB 2011 Yılında Neler Yaptı? :

Eğitim Çalışmaları

Burdur DSYB olarak 2011’de MAKÜ Veteriner Fakültesi ile ortak eğitim projesi başlattık. Proje ile üreticilerimizin doğru bildiği yanlışları düzeltmek, bilinçli ve modern hayvancılığı ilimizde uygulanır hale getirmeyi amaçladık. Şu ana kadar Karamanlı, Kemer, Kılavuzlar, Yazıköy, Yarıköy, Askeriye, Karakent, Çerçin, Kayaaltı, Yassıgüme, Kozluca, Gölhisar, Tefenni, Yusufça  olmak üzere 13 noktada eğitim programları düzenledik.

 

Türkiye’de Bir İlk

Veteriner Fakültesi ile bir ilke imza atarak; üyelerimizin sürülerinin ücretsiz olarak kalıtsal hastalıklar yönünden inceletebilecekleri bir protokol oluşturduk. Bu protokol sayesinde üyelerimiz sürülerinden kan örneklerini birlik veterinerlerimiz aracılığı ile Veteriner Fakültesi Zootekni Anabilim Dalına kan örneklerini test ettirip, sonuçlarını alabilmektedirler.

Suni Tohumlamaya Çifte Kontrol

Makü Veteriner Fakültesi Viroloji Anabilim Dalı ile yurtdışı ve yurt içi kaynaklı birliğimiz veterinerlerinin kullandığı spermaları bir kez daha kontrolden geçiriyoruz. Yaptığımız bu çalışma ile kafalarda Suni tohumlama ile ilgili soru işareti bırakmıyoruz. Yapılan testler sonucunda bu güne kadar sorunlu spermaya rastlanmamıştır.

8. Olağan Genel Kurul

8. Olağan Genel Kurulumuzu 31 Temmuzda Birliğimize ve Demokrasi anlayışına yakışır bir biçimde gerçekleştirdik. 8. Olağan Genel Kurulumuz yetiştiricimizin buluşması ve bayramı havasında geçti. Genel Kurul sonucunda ikinci kez bu göreve layık görüldük.

Şeffaf Birlik Anlayışı

Göreve geldiğimiz ilk yıldan bu yana da söylediğimiz gibi kapıların menteşelerini söktük, ulaşılamayan büyük adam değil sizinle sevinen sizinle üzülen adam olmaya çabaladık. Üyelerimizin sorularını cevapsız, sorunlarını çözümsüz bırakmamak adına ne gerekiyorsa yapmaya çalıştık. Çözebildiğimiz sorunlarda sevinip, çözemediklerimiz için daha da çok çalıştık.

Gebe Düve İhaleleri

Aziziye (100 baş), Hacılar (300 baş), Yakalar (120 baş), Yusufça (212 baş) olmak üzere toplamda 632 başlık 4 ihaleyi başarı ile aldık. Özellikle İlimiz için yapılan ihaleleri almak eksiksiz almak için çalıştık. Bu güne kadar ilimiz için yapılan ihalelerde %99 oranla birliğimiz rakip tanımamıştır. Amacımız hem Burdurun kaliteli düvelerinin hem de parasının ilimizde kalmasını sağlamak oldu.

Ekipman ve Ürün Temini

Üyelerimizin birliğimizden alabildiği ekipman ve ürün yelpazesini genişlettik. Bunu yaparken amacımız kar değil üyelerimizin vadeli ve uygun fiyata hayvancılık için en uygun ürünü alabilmesini sağlamak oldu.

Yeni Hizmet Binamız

Eski, labirent gibi olan merkez büromuzdan yeni, birliğimize yakışır bir hizmet binasına taşındık. Bu binayı birliğimizin cebinden hiç para çıkarmadan yaptırdık. Yeni hizmet binamızı birçok il birliğinin gıpta ile baktığı, modern ve rahat çalışma ortamı, üyelerin her istediği personelimizi aynı yerde bulabileceği şekilde tasarladık.

 

 

Suni Tohumlama ve Soy Kütüğü

2011 yılında giderek artan üye sayımıza verilen hizmet kalitesini bozmamak ve daha da geliştirmek adına yapılan tur sayısını artırdık. Burdur Birliğimiz olarak aylık ortalama tohumlama sayısı ve soy kütüğü çalışmalarındaki düzen olarak ülke çapında üst sıralarda olmanın gururunu yaşıyoruz. 2011 yılında ilimizdeki küpeleme çalışmalarının tamamını devraldık. Bununla ilgili köylerde bilgilendirme toplantıları düzenleyerek üreticimizi bilgilendirdik. Soy kütüğü çalışanlarımızı ve tur programlarını tüm ilin küpelemesini yapabilecek şekilde düzenledik.

2011’de Ülke Hayvancılığında Yaşananlar

TC. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı isim değiştirerek, TC. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı oldu. Bakanlık bünyesinde Hayvancılık Genel Müdürlüğü kuruldu. Bu müdürlük bünyesinde et ve süt fiyatlarında denge getirecek bir birim kurulacağı söylentisi senelerdir söylediğimiz “üreticimiz önünü göremiyor” sorununun çözümüne yaklaşıldığı umudunu oluşturdu. Et fiyatlarındaki KDV’nin %8 den %1 e çekilmesi beklentileri yem, yem katkı ürünlerinde de aynı oranın uygulanabileceği beklentisini oluşturdu. Üzülerek söylüyoruz ki “ ithal hayvancılık “ devam etmesine karar verildi. İthal hayvanın bir çözüm olmadığını üreticimizin desteklenmesi ile ve küçükbaş hayvancılığın özendirilmesinin sorunun çözümü olduğunu her platformda dile getirdik. Kredi faizlerinin düşürülmesi ve bu uygulamanın yetersiz kontrolü ile gerçek üreticimiz olan köylülerimiz büyük zarar gördü. Bu uygulama ile sektöre dışardan giren, esas işi ve gelir kapısı hayvancılık olmayan işletmeler çoğaldı, yem ve yemkatkı maddelerinde yüksek zamlarla karşılaştık. Üreticimizin belini büken girdilerin yüksek zammına karşın süt fiyatlarında ki belirsizlik ve düşüklük devam etti.   

 

HEDEFLERİMİZ

2012 ve Sonrası İçin Planlarımız:

-Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Veterinerlik Fakültesi’nin, Burdur hayvancılığı için ne kadar önemli olduğunun farkındalığını ve faydalanmanın geliştirilmesini, öncelikle DSYB olarak kendimiz idrak edip, tüm üyelerimize de yansıtmayı hedefliyoruz. Dolayısıyla MAKÜ-DSYB işbirliği ile Eğitim Çalışmalarımızı geliştireceğiz.  Yine, Türkiye’de Bir İlk olan Veteriner Fakültesi ile imzaladığımız protokol gereği, üyelerimizin Zootekni Anabilim Dalına kalıtsal hayvan hastalıkları konusunda yararlanmalarını takip edeceğiz. Veterinerlik Fakültemizle, Suni Tohumlamaya Çifte  Kontrol devam edecek.

-2011’de Gerçekleştirdiğimiz 8. Olağan Genel Kurul’da üyelerimizin gösterdiği teveccüh ve kazandırdıkları çalışma azmimizi eksiltmeden, üyelerimiz lehine daima arayış içinde olacağız.

-Burdur’da genel olarak, “Birlik-Beraberlik” sorunundan söz edilir. Biz bu konudaki bize düşen görevi, öncelikle DSYB içinde zaten var olan birliği, etkili bir örnek oluşturacak şekilde geliştirme çabası içinde olacağız. Kurumsal olarak Şeffaf Birlik Anlayışımızı da ileri seviyelere ulaştırma anlayışımızı sürdüreceğiz.

-Burdur ve Ülke hayvancılığı için Damızlık Gebe Düvenin önemini biliyoruz. Bu konuda, 2012’de daha fazla  İhale alma kapasite ve işlevimizi geliştireceğiz.

-Birlik olarak, Ekipman ve Ürün Temini noktasında yürüttüğümüz hizmetimizin, üreticimizin maliyetlerini daha aşağı çekilmesindeki etkisini arttırmaya çalışacağız.

-Ülke çapında üst sıradaki Suni Tohumlama ve Soy Kütüğü çalışmalarımızın seviyesini düşürmeden sürdüreceğiz.

-Yeni Hizmet Binamızın üreticimize sağladığı fayda ve kolaylığı, personel hizmetlerimizdeki fedakarlıkları da arttırarak sürdüreceğiz.

Yıllardır Birliğimizin organizasyonunu yaptığı inek yarışması ve hayvancılık fuarını resmileşmesi Sn. Valimiz, Milletvekillerimiz ve diğer Sivil Toplum Örgütlerinin de katılımı ile gerçekleşti. 2012 18-20 Mayıs Tarihlerinde Burdur Damızlık Sığır ve Süt Teknolojileri İktisas Fuarı yapılacaktır. Birliğimiz  fuar bünyesinde geleneksel hale gelen İnek Yarışması’nı organize edeceğiz.

-Tüm bunlarla birlikte, Türkiye hayvancılık politikalarını takip edecek; ‘Dünyanın en düşük maliyetli, kalitesi ve rekabet şartları yüksek, ithal eden değil ihraç eden bir Türkiye hayvancılığı’ hedefinde, Burdur DSYB olarak etkin bir duruma gelme çabamızı da yürüteceğiz.

Teşekkürler

Sn. Valimiz, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız, BUTSO, Burdur Ticaret Borsası, Ziraat Odası, Tarım İl Müdürlüğü, Sn. Rektörümüz ve hizmet üretmek için bizlerden desteklerini esirgemeyen Veteriner Fakültesi, eğitim çalışmalarımızda özverili çalışmalarından ötürü Doç. Dr. Mehmet Kale, Yrd. Doç. Dr. Mesih Kocamüftüoğlu, Yrd. Doç. Dr. Özgecan Korkmaz Ağaoğlu’na ve birliğimiz varoluş sebebi üyelerimize Personelimiz, Yönetim ve Denetleme Kurulumuz adına yürekten teşekkür ediyorum. Ürünüz bol, kazancınız bereketli olsun.