Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/burdurdsyb/public_html/plugins/system/nrframework/NRFramework/SmartTags.php on line 147
Burdur D.S.Y.B. - Başkanımız 2012 Yılını Değerlendirdi

Notice: Trying to access array offset on value of type int in /home/burdurdsyb/public_html/templates/yoo_avenue/warp/src/Warp/Config/Repository.php on line 243

Notice: Trying to access array offset on value of type int in /home/burdurdsyb/public_html/templates/yoo_avenue/warp/src/Warp/Config/Repository.php on line 243

Notice: Trying to access array offset on value of type int in /home/burdurdsyb/public_html/templates/yoo_avenue/warp/src/Warp/Config/Repository.php on line 243

Notice: Trying to access array offset on value of type int in /home/burdurdsyb/public_html/templates/yoo_avenue/warp/src/Warp/Config/Repository.php on line 243

Başkanımız 2012 Yılını Değerlendirdi

2012 Yetiştirici İçin Sıkıntılı Geçti

Burdur İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (DSYB) Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Özcan, 2012 yılını birlik ve yetiştiriciler yönünden değerlendirdi.

Üretici için çok zor bir yıl geçirdiklerini belirten Özcan, “Geçtiğimiz yılı değerlendirirken, 2011’ in sancılı geçtiğini ve 2012’den ise, umutlu olduğumuzu söylemiştik. Fakat 2012 üretici açısından daha sancılı ve sıkıntılı geçmiştir. Kaba ve kesif yem fiyatlarındaki artış ve bunun karşılığında etin ve sütün para etmemesi üreticiyi işini yapamaz hale getirmiştir” dedi.

Özcan değerlendirmelerine şöyle devam etti: “Hayvancılık adına sıkıntılı bir yıl olan 2012, birliğimiz adına ise; gelişme ve bir sıçrama yılı olduğunu belirtmek isterim. Hizmet kalitemiz ve hızımız, şube sayımız ve şube standartlarımız, şeffaf birlik anlayışımız adına çok yol kat ettik. Peki bu yolu nasıl kat ettik? Birlik olarak 2012 yılında neler yaptık, bunlardan bahsedelim.

 Soykütüğü-Küpeleme Çalışmaları :

-Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının koyduğu kurallar gereği 20 günlük olan küpeleme gününü, ortalama 7 gün gibi Türkiye’de rekor denilebilecek seviyeye getirdik.

-Köy küpeleme günlerini, üyelerimizin ihtiyaçları doğrultusunda ve mağdur olmamaları için yeniden düzenledik. 

  

 

 

 

 

 -Köy küpeleme günleri tabelalarını Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlüklerine, Birlik şubelerine, her köyde görülebilecek yerlere astık.

-Düşen küpe ihbarlarına ve yeniden küpelerin takılma işlemini hızlandırmak için çalışmalar yaptık. 

-Düşen küpe bildirimi ile küpenin takılma süresini kısaltmaya yönelik çalışmalar yaptık. Çalışmalarımız sonucunda düşen küpenin birliğimize ulaşması ile takılması arasında geçen süreç, ortalama 21 güne kadar düşmüştür.

Suni Tohumlama Hizmeti :

Birliğimiz olarak 120 farklı sperma kullanarak, üreticimize tohumlama hizmeti verdik. Birliğimiz aylık ortalama suni tohumlama sayısı 5000’ e ulaştığını gururla bildirmek isterim. Geçtiğimiz senenin başında suni tohumlama fiyatları ve hizmet standartları adına bir iç yazışma ile hizmet kalitemizi düzenledik.

Şubelerimiz

Yeşilova şubemiz için bir bina satın alıp tadilat yaptık ve birliğimize yakışır bir hizmet binası haline getirdik. Ağlasun ilçemize bir şube açarak Ağlasunlu üyelerimizin, birliğimizden hizmet almasını kolaylaştırdık. Göreve gelirken bir söz vermiş, şube sayımızı artıracağız demiştik. Şuan hayvancılığın olduğu her yerdeyiz.

 

Tarım Market Çalışmaları

Temel hizmetlerimiz ve görevlerimizin yanı sıra birliğimiz, Hayvancılık ekipmanı ve ürün satışı da yapmaktadır. Üyelerimiz ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda ürünleri temin etmeye devam ediyoruz. Üyelerimiz, Tarım Market ürünlerimize, 2012 yılında yeniden yapılan internet sitemizden bakarak sipariş verebiliyorlar.

Muhasebe Programı – İnternet Sitemiz – Poli SMS

Şeffaf birlik anlayışı ile muhasebe sisteminde paket program kullanımına geçtik. Yeni sistemimiz sayesinde üyelerimiz, yapılan bir işlemi ayrıntılarıyla en geç 5 gün içerisinde, kendilerine verilen özel şifreleri ile internet sitemizden ulaşabilmekteler.

Teknolojiyi üyelerimize daha iyi hizmet verebilmek ve çalışmalarımızın üyelerimize daha iyi ulaşabilmesi için, internet sitemiz birliğimize yakışır bir şekilde yeniden yapıldı. Üyelerimiz tarım market, düşen küpe, destekleme askı icmalleri ve Hesap Özetlerine sitemizden bakabilmektedir.

Önceki senelerde uygulanan, üyelerimize atılan bilgi mesajlarını geliştirerek, kişiye özel net bilgi içerikli hale getirdik. Artık üyelerimiz, askı icmalleri, hesap özetleri ve hesaplarına yatan miktar hakkında kişiye özel bilgi olarak mesaj gönderilmektedir.

İhaleler ve Düve Satışı

Her zaman söylediğimiz gibi, Burdur olarak ülkenin damızlık ihtiyacını karşılamaya hazırız. Birlik olarak 2012 yılında 8 İhaleyi birliğimizce aldık ve  1060 düve temini yaparak bu sözümüzün arkasında durduk. İhaleler için düve toplarken, hakkaniyetli yaklaşmaya özen gösterdik. Sadece üyelerimizden düve toplanması kararını aldık.

Aldığımız düvelerin, üretici üzerinde 90 gün kalmış olmasına dikkat ettik. İhaleler ve Düve satışında ilk amacımız kar değil, Burdurlu yetiştiricinin kaliteli düvelerini değerinde satması ve alan kişilerin de güvenilir alış veriş yapması oldu. Aldığımız her ihale ile canlı hayvan piyasasında denge unsuru olduk.

Fuar ve Diğer Organizasyonlar

Birinci Burdur Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı’nı 18-21 Mayısta, Valiliğimiz öncülüğünde gerçekleştirdik. Süt içme rekor denemesi ile Türkiye rekoru kırarak, sütümüze sizlerle birlikte sahip çıktık. Fuarın yapılmasında emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara, Birliğimiz adına teşekkür ederim. Ankara’da yapılan Burdur günlerine katılarak Burdur ve Burdur hayvancılığını Başkentte tanıttık. Geçtiğimiz ay Almanya-Hollanda’ya 5 günlük bir teknik ve kültürel gezi düzenleyerek, Dünya hayvancılığındaki gelişmeleri yerinde takip edip, Burdur hayvancılığı adına incelemelerde bulunduk.

Burdur Ketbir

Bakanlıkça yapılan, besilik erkek sığır kesimine yönelik desteklemelerden yetiştiricimizin faydalanabilmesi adına, Burdur Kırımızı Et Üreticileri Birliği (KETBİR)’in kuruluşuna ev sahipliği yaptık. Birliğimizin insan kaynakları ve teknolojik ekipmanlarını KETBİR’in kullanımına sunarak, üreticimizin besilik erkek sığır desteklemesinden faydalanabilmesini sağladık. Şu an, KETBİR hizmet bürosu yapımı bitmiş, hizmete açılmıştır. 

Eğitim Organizasyonları, Basım – Yayım

Veteriner Fakültesi hocalarımızla, eğitim çalışmaları devam etmektedir. Bu eğitim toplantıları, üreticimizin talepleri doğrultusunda devam edecektir. Ayrıca Fakültemizle birlikte yurtdışından gelen Profesörleri ağırlayıp, köylerde bu hocalarla eğitim toplantıları düzenledik. Akademisyenlerle birlikte işletmelerde incelemeler yapılarak, Burdur hayvancılığı adına yapılması gerekenleri tespit ettik. 

Birliğimizin resmi yayın organı olan, Burdur DSYB bültenini yayınladık. Üyelerimiz ve tüm yetiştiriciler için, gerekli olacağını düşündüğümüz bilgilerin ve önerilerin yer aldığı broşürler, birliğimiz uzman Ziraat Mühendisleri tarafından düzenlenerek basıldı ve dağıtıldı.

Alo Birlik Dünyada Bir İlk

Alo Birlik projesi, 12.12.2012’de pilot köyümüz olan Yazıköy’ de başlamıştır. Bu proje sadece bir Burdur projesi değil, Türkiye Projesidir. Hayvanların kimliklendirilmesi ve kayıt altına alınması işleminin, Ülke çapında kontrol altına alınması ve standart bir hizmet kalitesi yakalanmasını sağlayacak bir projedir. Burdurlu yetiştiriciler olarak, böyle önemli bir projenin hem ev sahipliğini yapmanın, hem de pilot il olmanın gururunu hep birlikte yaşadık. Öncelikle belirlenen pilot köyler, daha sonrasında tüm Burdur’da uygulanacak projemiz, Burdur tamamında sorunsuz kullanılabildiği belirlendikten sonra diğer illerde de uygulanması ve bir Ülke projesi olması hedeflenmektedir. Bu projede, öncelikle Sn. Bakanımıza, Milletvekilimiz Bayram Özçelik’e, Sn. Valimize, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürümüze, Üniversitemize, Fatih Tunç’a ve gece gündüz demeden çalışan proje ekibimize teşekkür ediyorum.

 

2013 Hedef ve Beklentilerimiz

Üniversitemiz ile projelerimiz ve çalışmalarımız devam edecek. İşkur ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile bakıcı kursları açma projemiz olacak. Bu proje ile sertifikalı ve hayvan bakımında uzman bakıcılar yetiştirilecek. Avrupa birliği projelerini ve ilimiz hayvancılığı için geliştirilebilecek bu projeleri takip edeceğiz. Teknolojiyi, üyelerimize daha iyi hizmet verebilmek için kullanacağız. Şubelerimize kiosk cihazları alıp, sıra beklemeden istedikleri bilgiye kendilerine verilen üye kartları ile ulaşabilmeleri üzerine çalışacağız.

2013’te de bu saydığımız alanlarda ve yeni alanlarda üreticiler ve Burdur için, ilk günkü heyecan ve iştahla çalışacağımızı belirtmek isterim. Üreticinin her zaman yanında olup, her platform ve fırsatta onların sesi olmaya devam edeceğiz. Burdur adına üzerimize düşen ne varsa çekinmeden çalışacağız. Burdur hayvancılığı, uzun süren emeklerle bu hale gelmiştir. Geldiğimiz seviye yetmeyecek ve gözümüzü daha da yukarılara dikeceğiz. Ülke hayvancılığını takip ederek, sadece Burdur hayvancılığı değil Ülke hayvancılığı için çözümler üretmeye devam edeceğiz. Umarım 2013 hayvancılığın dar boğazdan çıktığı, üreticinin para kazandığı ve yarından korkmadığı bir yıl olur”.